Het subtropisch zwembad

31 januari 2018
 Categorie├źn: Kuuroorden & salons, Blog


Heb je zin om lekker te zwemmen, maar zie je het koude sportbad helemaal niet zitten? Neem dan eens een duik in een subtropisch zwembad. Deze verwarmde binnen zwembaden bieden vaak tal van opties om jouw een gezellige dag te bezorgen. In dit artikel vertel ik je meer over subtropische zwembaden en wat hen onderscheid van andere soorten zwembaden.

Voor wie liever niet buiten zwemt, niet van beesten in de zee houdt maar wel van verwarmde zwembaden houdt is een subtropisch zwembad een ideale optie. Deze zwembaden blijven namelijk de hele dag dezelfde aangename temperatuur (vandaar de term subtropisch) en zorgen ervoor dat je naast sporten dus ook heerlijk kunt ontspannen. 


Geschikt voor jong en oud

Door de aangename temperatuur is het zwembad geschikt om de hele dag in te vertoeven. Dit is ideaal voor een dagje uit met het gezin, want kinderen zullen niet snel naar huis willen omdat het te koud is. Daarnaast zijn veel subtropische zwembaden uitgerust met allerlei leuke extra's zoals glijbanen, stroomversnelling banen en whirlpools. Zo kun je zowel een actief uitje, als een ontspannen relax dagje uit beleven. Naast een leuk dagje uit leent een subtropisch zwembad zich ook uitstekend als zwemles omgeving en er worden dan ook vaak zwemlessen verzorgd. Zo kun je dus zowel in de winter als in de zomer terecht. 


Het is ook nog eens gezond

Zwemmen is een gezonde sport. Je beweegt al je spieren in je lichaam terwijl je door de kracht van het water geen gewicht draagt. Hierdoor train je je spieren wel, maar loop je veel minder kans op overbelasting. Houdt er wel rekening mee dat je dus onbewust sport en daar kun je aardig moe van worden! Het is dus belangrijk om af en toe even uit te rusten, maar dat zal met een lekker warm bubbelbad vast geen straf zijn. Ook is het verstandig om tussendoor wat lichts te eten, al moet je er dan wel rekening mee houden dat je niet gelijk na het eten gaat zwemmen, om kramp te voorkomen. 


Feestjes vieren in het zwembad

Naast een dagje uit en lekker gezond sporten, is een subtropisch zwembad ook nog eens een ideale locatie voor een feestje. Je hoeft op die manier de kinderen die op je dochter of zoons kinderfeestje komen niet constant bezig te houden en er is gedurende de hele dag toezicht van badmeesters. Dit betekend uiteraard niet dat je een zwembad als een soort opvang kunt zien, je zal zelf ook een oogje in het zeil houden. Maar de leukste manier om dat te doen is natuurlijk door zelf ook een duik te nemen. Zoals ik hiervoor al genoemd heb; een subtropisch zwembad is leuk voor jong en oud! Kijk voor een subtropisch zwembad nabij Zwolle op Bad Hesselingen 


Delen